Wilt u een chalet aansluiten? Wij kunnen u helpen met het volledige proces van plaatsing én aansluiting van uw vakantiewoning op locatie. Heeft u bijvoorbeeld een afleverdatum afgesproken met de leverancier, dan worden alle noodzakelijke maatregelen genomen.

Een chalet plaatsen; hoe werkt dat?

Bij de start van een chalet aansluiten gaan wij voor u aan de slag om het hele proces van (rand)werkzaamheden rondom de plaatsing voor u uit handen te nemen. Hierbij kunt u denken aan het regelen van een hijskraan, het uitwerken van de locatie en het uitgraven van de locatie. Dit laatste is bijvoorbeeld nodig wanneer het chalet verdiept geplaatst moet worden. Dit betekent dat vooraf ook de plaatsingslocatie wordt bezocht voor het nodige meet- en rekenwerk.

Een chalet aansluiten vereist de nodige voorbereiding. Denk aan een hijskraan, het uitwerken van de locatie en eventueel uitgraven.

Wilt u verzekerd zijn van een strakke plaatsing, dan kunnen wij ook betonnen funderingsplaten regelen. Hier wordt het chalet op geplaatst waardoor deze netjes is uitgelijnd. Ten slotte wordt de plaatsing op locatie begeleid, waarbij wij de samenwerking coördineren tussen de kraanmachinist en eventueel personeel op de grond. Het belangrijkste rondom de plaatsing is dat wij zorgen voor een gedegen voorbereiding om een zo soepel mogelijke plaatsing te realiseren op locatie!

Chalet aansluiten op gas, stroom, water & riolering

Het aansluiten van een chalet is de volgende stap, na de daadwerkelijke plaatsing. Hierbij wordt uw woning aangesloten op de gas-, stroom-, water- en rioleringsaansluiting van de camping of het recreatiepark. Voor het aansluiten op het gasnetwerk kan het natuurlijk ook dat dit op gasflessen gebeurd, maar dit komt tegenwoordig steeds minder vaak voor.

Uniek aan de gasaansluiting van een chalet is het toepassen van een zogenaamd expansiekrul. De aansluiting op locatie is namelijk recht, maar uw woning zal in de toekomst waarschijnlijk gaan ‘werken’. Hierdoor zou de aansluiting kunnen buigen of zelfs breken. Vandaar dat er een expansiekrul wordt geplaatst tussen de aansluiting en het chalet, zodat de leiding mee kan bewegen.

Voor het aansluiten van water, stroom en riolering draait het voornamelijk om het passend maken van de aansluitingen. Zo is er vaak één toegangspunt beschikbaar vanuit de camping, terwijl er meerdere aansluitpunten op uw chalet nodig zijn. Zo laten we verschillende rioleringspunten samenkomen om deze passend te maken op de aansluiting van de camping. Voor stroomaansluitingen kunt u denken aan het uitbreiden van de groepenkast voor meerdere aansluitingen (zoals voor een tuinhuis). Door middel van de nieuwste technieken kunnen wij zelfs een buitenlamp met draadloze schakelaar realiseren.

Een chalet laten aansluiten?

Heeft u als particulier een chalet aangekocht of gaat u uw huidige recreatiewoning vervangen? Of bent u een dealer die op zoek is naar een partner voor een langdurige samenwerking? Een chalet aansluiten kan de nodige uitdagingen met zich mee brengen, deze nemen we graag voor u uit handen! Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden, we nemen deze graag met u door.

Contact opnemen