Naast de plaatsing & aansluiting van chalets en stacaravans kunt u ook bij ons terecht voor onderhoud. Belangrijk onderdeel hiervan is het jaarlijks zomer- en winterklaar maken van uw recreatieverblijf.

Winterklaar maken van een chalet of stacaravan

Aan het einde van het recreatieseizoen, meestal rond de periode oktober/november, gaan veel campings en parken dicht voor de winter. Voor de sluiting raden wij sterk aan om uw woning winterklaar te maken, vooral wanneer u een chalet of stacaravan heeft zonder centrale verwarming. Tijdens het winterklaar maken worden de koperen leidingen vrij gemaakt van water.

Wanneer er water achterblijft in de koperen leidingen kunnen deze beschadigen tijdens koude periodes. Wanneer het gaat vriezen zal namelijk het water in de leidingen bevriezen en uitzetten. Leidingen kunnen dit vaak niet aan en zullen barsten, met lekkages en andere schade als gevolg. Vandaar dat wij aanraden om uw recreatieverblijf altijd winterklaar te maken vóórdat de temperatuur rond het nulpunt gaat dalen.

Ook nieuwere chalets of stacaravans, die wél beschikken over een centrale verwarming, kunnen winterklaar gemaakt worden. Zo hoeft u tijdens de winter niet te stoken om de temperatuur op peil te houden en dus vorstschade tegen te gaan. In beide gevallen worden de leidingen leeg gemaakt en wordt de hoofdkraan losgekoppeld van uw woning. Zo kan er nooit onverhoopt toch water in de leidingen lopen en schade veroorzaken.

Het winterklaar maken van uw chalet of stacaravan verzorgen wij voor een vaste prijs van €70,- inclusief btw wanneer er geen CV installatie aanwezig is. Indien een chalet winterklaar gemaakt dient te worden met een CV installatie, wordt er antivries in het CV systeem gepompt. De kosten voor het antivries (per liter) en de arbeid worden hierbij los berekend. Wilt u dat wij uw recreatiewoning winterklaar maken voordat de winter begint? Maak dan een afspraak of neem contact met ons op!

Zomerklaar maken van een chalet of stacaravan

In het voorjaar (maart/april) beginnen langzaam alle campings en parken weer open te gaan en keren veel bewoners voor het eerst weer terug in hun recreatieverblijf. Dan is het wel zo fijn als u de woning direct kunt betrekken met stromend water en een werkende gasaansluiting! Om dit te kunnen garanderen maken wij jaarlijks veel chalets en stacaravans zomerklaar.

Het zomerklaar maken houdt in dat wij alle gas- en waterleidingen weer aansluiten en zorgen dat alles wordt ontlucht. Vooral dit laatste is erg belangrijk, want als er (te veel) lucht in uw leidingen zit kan de cv-ketel schade oplopen. Nadien controleren wij kranen en verwarming of alles functioneert, zodat u de woning direct weer kunt betrekken. Voor het zomerklaar maken van uw chalet of stacaravan rekenen wij een vast tarief van €50,- inclusief btw. Maak een afspraak via de website of neem contact met ons op voor het maken van een afspraak!

Contact opnemen