Chalet plaatsen op locatie

Plaatsing van chalets en stacaravans verzorgen wij voor zowel particuliere als zakelijke klanten. In beide gevallen gaat het vaak om een nieuw te plaatsen recreatiewoning, waarbij er een locatie en leverdatum bekend is. Vervolgens gaan wij voor u aan de slag om het hele proces van (rand)werkzaamheden rondom de plaatsing voor u uit handen te nemen. Hierbij kunt u denken aan het regelen van de juiste kraan, het uitwerken van de locatie en het eventuele uitgraven van de locatie. Vaak wordt een chalet of stacaravan namelijk verdiept geplaatst, waarbij we het uit te graven gedeelte uitmeten en laten uitgraven. Dit betekent dat vooraf ook de plaatsingslocatie wordt bezocht voor het nodige meet- en denkwerk.

We nemen de gehele plaatsing van uw chalet of stacaravan, inclusief alle benodigde (rand)werkzaamheden, graag voor u uit handen!

Naast het regelen van de kraan en het uitgraven van de locatie kunnen wij ook funderingsplaten regelen, dit zijn vrijwel altijd betonplaten. Deze zorgen ervoor dat uw nieuwe recreatiewoning een strakke plaatsing heeft en de benodigde fundering heeft voor de plaatsing. Ten slotte wordt de plaatsing op locatie begeleid, waarbij wij de samenwerking coördineren tussen de kraanmachinist en eventueel personeel op de grond. Het belangrijkste rondom een chalet plaatsen is dat wij zorgen voor een gedegen voorbereiding, om een zo soepel mogelijke plaatsing te realiseren op locatie!

Aansluiting

U kunt ook bij ons terecht voor de aansluiting van uw nieuwe chalet of stacaravan. Hierbij hebben we het normaal gesproken over de aansluiting van uw nieuwe recreatiewoning op de gas-, stroom-, water- en rioleringsaansluiting van de camping of het recreatiepark. Voor het aansluiten op het gasnetwerk kan het natuurlijk ook zo zijn dat dit op gasflessen gebeurd, maar dit komt in steeds mindere mate voor.

Uniek aan de gasaansluiting van een chalet of stacaravan is het toepassen van een zogenaamd expansiekrul. De aansluiting op locatie is namelijk recht, maar uw woning zal in de toekomst waarschijnlijk gaan ‘werken’. Hierdoor zou de aansluiting kunnen buigen of zelfs breken. Vandaar dat er een expansiekrul wordt geplaatst tussen de aansluiting en de woning, zodat de leiding mee kan bewegen.

Voor het aansluiten van water, stroom en riolering draait het voornamelijk om het passend maken van de aansluitingen. Zo is er vaak één toegangspunt beschikbaar vanuit de camping, terwijl er meerdere aansluitpunten op uw chalet of stacaravan nodig zijn. Zo laten we verschillende rioleringspunten samenkomen om deze passend te maken op de aansluiting van de camping. Voor stroomaansluitingen kunt u denken aan het uitbreiden van de groepenkast voor meerdere aansluitingen (zoals voor een tuinhuis). Door middel van de nieuwste technieken kunnen wij zelfs een buitenlamp met draadloze schakelaar realiseren.

Een stacaravan of chalet plaatsen?

Gaat u binnenkort een chalet of stacaravan aanschaffen, of bent u een dealer die op zoek is naar een partner voor het plaatsen van een chalet of stacaravan? Neem dan vrijblijvend contact op, we nemen graag de mogelijkheden met u door.

Contact opnemen